петък, 21 юли 2017 г.

Contador mieri po Gire na Tour. A čo na Vuelta? Mission impossible?

Márne na Contadora jazdci stajne Astana po tri týždne útočili. Márne sa Fabio Aru, Mikel Landa a ich parťáci snažili.

"Poviem vám na konci Gira, čo robil Aru zle," prehodil líder stajne Tinkoff-Saxo počas talianskeho závodu.

Keď sa ho na to za milánskym cieľom skutočne opýtali, odpovede sa diplomaticky vyhol. Radšej len chválil: "Aru išiel fantasticky." Prečo by tiež konkurentom odkrýval ich chyby, že?

Bude to naopak stajňa Astana, kto bude teraz analyzovať Contadorove silné aj slabé chvíle a vymyslieť, ako ho za päť týždňov vo Francúzsku "chytiť" do pasce.

Keďže od Gira sa pozornosť obracia k Tour.Tam sa Španiel pokúsi o kúsok, ktorý naposledy predviedol v roku 1998 jeho detský idol, taliansky "pirát" Marco Panta ni.


Double Giro-Tour.

Vo Francúzsku proti nemu stane silné trio Nibali (Astana), Froome (Sky) a Quintana (Movistar). "Tí traja Giro vypustili, budú čerstvejšie," hovorí bankový magnát Oleg Tinková, majiteľ Contadorovu tímu. Lenže hneď sebavedome dodá: "Ale Alberto rovnako vyhrá. Potvrdí, že je najlepším jazdcom Grand Tour svojej generácie. "

sport stavky A potom? Ak to dokáže?

"Potom by rozhodne mal ísť aj Vuelta," nabáda Tinková k pokusu o cyklistickej nanebovzatie.

Môže ísť o mission impossible, nesplniteľná úloha.

Táto misia v sebe obnáša celkom 10 235 pretekárskych kilometrov. Päť týždňov oddychu pred Tour, len štyri pred Vuelta.Neustále ísť na špici, strážiť súpera a nástupy, sám atakovať a víťaziť.

Copak to je telo schopné vydržať?

Austrálčan Adam Hansen obchádza všetky tri Grand Tour už štvrtý rok po sebe, ale v úlohe pomocníka, ktorý len príležitostne vyrazí do úniku. Z jazdcov pre celkové poradie je naposledy v jedinej sezóne zvládol pred piatimi rokmi Španiel Sastre, vtedy skončil 8. na Gire, 18. na Tour a 8. na Vuelte.

"Počítate tento rok tiež s Vuelta?" Pýtajú sa teda Contadora v Miláne.

"Nie," odpovie.

Potom s úsmevom vymedzí: "Momentálne nie."

Spomínate? Vlani, kedy si zlomil nohu na Tour, dlho tvrdil: "Vuelta nestihnem." A potom ju vyhral.Súčasných indícií, prečo by sa o unikátny trojboj mohol pokúsiť, je viac.

Nielen silné presvedčovacie schopnosti Olega Tinková.

Tiež Contadorov výrok: "Čím väčšia je výzva, tým viac si ju užívam. "

Alebo spomienka na rok 2 010, kedy sa o možnom útoku na grandtourovou" trojkoruny "zmienil predtým, než bol potrestaný za dopingovú kauzu s clenbuterol.

Contadorovi teraz patrí v rebríčku titulov z pretekov Grand Tour za Merckx (11 víťazstiev), Hinault (10) a Anquetil (8) štvrtá priečka, o ktorú sa stavkove bonusy delí s krajanom Indurain, ktorý vyhral takisto sedemkrát.O dve ďalšie prišiel kvôli už spomínané kauze.

Zároveň sa už teraz chváli najdlhším víťazným obdobím z tejto pätice, triumfovať dokázal v rokoch 2007-2015.

Ale Trojkoruna, to by bol výkon, ktorý by všetko predchádzajúce, čo bolo v cyklistike vykonané, dokázal prebiť.

Contadorovi je 32 rokov a po sezóne 2016 chce skončiť. Vie, že tento rok môže dostať ojedinelú príležitosť. Aj keby v Španielsku štartoval a neuspel, aspoň by si v budúcnosti nevyčítal, že sa o trojboj nepokúsil.

Už po Tour budeme múdrejší. Ak by ju nevyhral, ​​boli by ďalšie diskusie o Vuelte zrejme bezpredmetné. Ale keď ju vyhrá…Nechajme sa prekvapiť.

Oleg Tinková teraz oslavoval titul z Gira ružovou farbou vlasov. "A v júli budem mať na konci Tour žlté," sľuboval.

Na Vuelte je farba dresu lídra červená. Tiež červený preliv by sa rodákovi zo Sibíri v septembri zaiste pozdával.

stavkovanie

Няма коментари:

Публикуване на коментар